sâmbătă, 15 iunie 2013

Subiectele altor concursuri şcolare

Pentru cei ce doresc să îşi verifice isteţimea, vă ofer, mai jos , linkurile către etapele unor concursuri şcolare .(Trebuie să aveţi instalată aplicaţia Adobe Acrobat Reader, pentru a reuşi citirea documentului)

Etapa a 2-a , Evaluare în educaţie , limba română
Etapa a 3-a, Evaluare în educaţie , Limba română
Etapa finală, Evaluare în educaţie , Limba română

Etapa a 2-a , Evaluare în educaţie , Matematică
Etapa a 3-a, Evaluare în educaţie, Matematică
Etapa finală , Evaluare în educaţie , Matematică


Eurojunior, subiecte toamna 2012


Minunile Winners



Rezultatele concursului Comper , etapa naţională

Vă aduc la cunoştinţă rezultatele noastre la etapa naţională, desfăşurată online .

Comper Comunicare , 5 iunie 2012 

Denisa Călin , premiul 1
Laura Darii , premiul 1
Alexandru Ioan , premiul 1
Darius Iuşan, premiul 1
Lorena Luca , premiul 1
Antonio Moldovan, premiul 1
Ariana Pavel, premiul 2



Comper Mate 2000 , 12 iunie 2012

Luana Domide , premiul 1
Alexandru Ioan, premiul 1
Antonio Moldovan, premiul 1

Felicitări, tuturor acestora, precum şi celor care au reuşit să atingă punctajul maxim la cel puţin o etapă. Seriozitatea pregătirii va aduce, şi în anii ce vin , rezultate deosebite .



sâmbătă, 8 iunie 2013

Rezultate Comper MAte, etapa a doua

BACI RADU ALEXANDRU Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 95 puncte
CALIN DENISA MARIA Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 95 puncte
CIFU ANA CRISTINA Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 80 puncte
COMAN CEZARA IONELA Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 100 puncte
CORE ANDREI Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 90 puncte
COROS IOANA SARA Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 100 puncte
DARII LAURA Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 95 puncte
DOMIDE LUANA NICOLA Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 100 puncte
GHERMAN DENISA MIRUNA Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 95 puncte
HORVATH MARA CLAUDIA Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 90 puncte
HURGHIS DARIUS VASILE Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 90 puncte
IOAN ALEXANDRU Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 100 puncte
IUSAN DARIUS ANDREI Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 100 puncte
LUCA LORENA DENISA Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 70 puncte
MAIER VLAD PETRU Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 95 puncte
MARTON EVELYN VIVIENN Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 100 puncte
MOLDOVAN ALEX ANTONIO Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 100 puncte
MOLDOVAN DRAGOS SEBASTIAN Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 100 puncte
MOLDOVAN LUERIAN ALINA ANDREEA Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 95 puncte
NADASAN SERGIU Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 80 puncte
OROSFOIAN PAUL IOAN Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 70 puncte
PAVEL ARIANA MARIA Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 90 puncte
POGACEAN BIANCA MARIA Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 65 puncte
POSTELNICU MAIA Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 95 puncte
RAD SILVIU BANICA Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 70 puncte
SABAU ALEXANDRA GABRIELA Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 90 puncte
SIMON CRISTINA Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 90 puncte
UNGUREANU DRAGOS ANDREI Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 80 puncte
VARGA DAVIAN Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 85 puncte









COMAN CEZARA IONELA


                                                                           Matematica cls. I Etapa II 2012-2013 100 puncte
COROS IOANA SARAMatematica cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
DOMIDE LUANA NICOLAMatematica cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
IOAN ALEXANDRUMatematica cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
IUSAN DARIUS ANDREIMatematica cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
MARTON EVELYN VIVIENNMatematica cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
MOLDOVAN ALEX ANTONIOMatematica cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
MOLDOVAN DRAGOS SEBASTIANMatematica cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
BACI RADU ALEXANDRUMatematica cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
CALIN DENISA MARIAMatematica cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
DARII LAURAMatematica cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
GHERMAN DENISA MIRUNAMatematica cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
MAIER VLAD PETRUMatematica cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
MOLDOVAN LUERIAN ALINA ANDREEAMatematica cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
POSTELNICU MAIAMatematica cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
CORE ANDREIMatematica cls. I Etapa II 2012-201390 puncte
HORVATH MARA CLAUDIAMatematica cls. I Etapa II 2012-201390 puncte
HURGHIS DARIUS VASILEMatematica cls. I Etapa II 2012-201390 puncte
PAVEL ARIANA MARIAMatematica cls. I Etapa II 2012-201390 puncte
SABAU ALEXANDRA GABRIELAMatematica cls. I Etapa II 2012-201390 puncte
SIMON CRISTINAMatematica cls. I Etapa II 2012-201390 puncte
VARGA DAVIANMatematica cls. I Etapa II 2012-201385 puncte
CIFU ANA CRISTINAMatematica cls. I Etapa II 2012-201380 puncte
NADASAN SERGIUMatematica cls. I Etapa II 2012-201380 puncte
UNGUREANU DRAGOS ANDREIMatematica cls. I Etapa II 2012-201380 puncte
LUCA LORENA DENISAMatematica cls. I Etapa II 2012-201370 puncte
OROSFOIAN PAUL IOANMatematica cls. I Etapa II 2012-201370 puncte
RAD SILVIU BANICAMatematica cls. I Etapa II 2012-201370 puncte
POGACEAN BIANCA MARIAMatematica cls. I Etapa II 2012-201365 puncte


Calificati la etapa Nationala, obtinand 100 de puncte si la etapa 1 :

Luana Domide , Alexandru Ioan si Antonio Moldovan

sâmbătă, 1 iunie 2013

La mulţi ani !

Bucură-te de unul din singurele lucruri din lume ce nu pot fi cumpărate. Bucură-te de copilărie, de lipsa de griji şi de îngerii ce-ţi sunt mereu aproape, gata a-ţi da o mână de ajutor! La mulţi ani de 1 iunie!

marți, 28 mai 2013

În plin avânt

Cu bucurie, vă anunţ un nou rezultat de excepţie obţinut de Alexandru Ioan . Şi el e un exemplu că seriozitatea şi consecvenţa în pregătire aduce roade. Iar atunci când toate acestea sunt însoţite de un fond sufletesc deosebit, harurile revărsate se multiplică exponenţial.





In zilele 25-26.05.2013 a avut loc la Baia Mare concursul de inot , CUPA TYR-FLYKICK" aflata la a V-a editie.
Au participat aprox 400 de sportivi din 26 cluburi din toata tara.
Sportiv al clubului  TORPI MS , la categoria baieti nascuti 2005, Alex a cucerit 3 medalii de aur şi o medalie de bronz:

Ioan Alexandru:
Locul I : 50 m bras, 50 m fluture, 50 m craul
Locul III : 50 m spate

luni, 27 mai 2013

Rezultatele concursului Comper

Înainte de a parcurge lista cu rezultatele concursului Comper , vă menţionez câteva aspecte de luat în seamă :

* rolul unor concursuri şcolare nu este acela de stabili nişte ierarhii, ci de a stimula elevul în dorinţa de autodepăşire

* concursurile şcolare au menirea de a oferi elevilor experienţa participării la evaluări în condiţii specifice ( limita temporală , emoţii )

* atenţia necesară completării unor grile de concurs este extrem de importantă , iar , la acest capitol , cunoaştem cu toţii cât de diferiţi sunt oamenii ) . Nu de puţine ori,chiar dacă elevul găseşte răspunsul corect , bifează căsuţa greşită, ceea ce îî aduce anularea punctajului la exerciţiul respectiv.

* Fiecare exerciţiu are doar un răspuns corect , orice însemnare suplimentară pe grilă aducând anularea punctajului aferent acestuia

Tipurile de subiecte de la etapa a doua a acestui an , 2013 , le găsiţi la adresa
Etapa a doua , Comper Comunicare 2013
http://concursurilecomper.ro/platforma_subiecte.php

Rezultatele etapei a doua a Concursului Comper, Comunicare ( etapa a doua ) alfabetic


BACI RADU ALEXANDRURomana cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
CALIN DENISA MARIARomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
CIFU ANA CRISTINARomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
COMAN CEZARA IONELARomana cls. I Etapa II 2012-201375 puncte
CORE ANDREIRomana cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
COROS IOANA SARARomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
DARII LAURARomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
DOMIDE LUANA NICOLARomana cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
GHERMAN DENISA MIRUNARomana cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
HORVATH MARA CLAUDIARomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
HURGHIS DARIUS VASILERomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
IOAN ALEXANDRURomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
IUSAN DARIUS ANDREIRomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
LUCA LORENA DENISARomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
MAIER VLAD PETRURomana cls. I Etapa II 2012-201390 puncte
MARTON EVELYN VIVIENNRomana cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
MOLDOVAN ALEX ANTONIORomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
MOLDOVAN DRAGOS SEBASTIANRomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
MOLDOVAN LUERIAN ALINA ANDREEARomana cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
NADASAN SERGIURomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
OROSFOIAN PAUL IOANRomana cls. I Etapa II 2012-201380 puncte
PAVEL ARIANA MARIARomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
POGACEAN BIANCA MARIARomana cls. I Etapa II 2012-20130 puncte
POSTELNICU MAIARomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
RAD SILVIU BANICARomana cls. I Etapa II 2012-201350 puncte
SABAU ALEXANDRA GABRIELARomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
SIMON CRISTINARomana cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
UNGUREANU DRAGOS ANDREIRomana cls. I Etapa II 2012-201380 puncte
VARGA DAVIANRomana cls. I Etapa II 2012-201390 puncte








CALIN DENISA MARIA
100 puncte

                                                               





CIFU ANA CRISTINARomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
COROS IOANA SARARomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
DARII LAURARomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
HORVATH MARA CLAUDIARomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
HURGHIS DARIUS VASILERomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
IOAN ALEXANDRURomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
IUSAN DARIUS ANDREIRomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
LUCA LORENA DENISARomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
MOLDOVAN ALEX ANTONIORomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
MOLDOVAN DRAGOS SEBASTIANRomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
NADASAN SERGIURomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
PAVEL ARIANA MARIARomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
POSTELNICU MAIARomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
SABAU ALEXANDRA GABRIELARomana cls. I Etapa II 2012-2013100 puncte
BACI RADU ALEXANDRURomana cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
CORE ANDREIRomana cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
DOMIDE LUANA NICOLARomana cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
GHERMAN DENISA MIRUNARomana cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
MARTON EVELYN VIVIENNRomana cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
MOLDOVAN LUERIAN ALINA ANDREEARomana cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
SIMON CRISTINARomana cls. I Etapa II 2012-201395 puncte
MAIER VLAD PETRURomana cls. I Etapa II 2012-201390 puncte
VARGA DAVIANRomana cls. I Etapa II 2012-201390 puncte
OROSFOIAN PAUL IOANRomana cls. I Etapa II 2012-201380 puncte
UNGUREANU DRAGOS ANDREIRomana cls. I Etapa II 2012-201380 puncte
COMAN CEZARA IONELARomana cls. I Etapa II 2012-201375 puncte
RAD SILVIU BANICARomana cls. I Etapa II 2012-201350 puncte
POGACEAN BIANCA MARIA

duminică, 26 mai 2013

Subiecte şi barem , Comper Comunicare


Citeste cu atentie enunturile, apoi bifeaza în grila raspunsul corect:

I. INI.IERE
1.
2.3.4.
5.
6.
7.
Au fost odata un rege si o regina care aveau trei fete. Ei le îndrageau foarte mult pe
primele doua nascute, ce se numeau Portocalia si Roscata si erau gemene. Amândoua erau
frumoase si destepte, dar le lipsea bunatatea, în asta semanând întru totul cu parintii lor, regele
si regina.

Printesa mezina, mai mica cu trei ani decât surorile ei, se numea Rozeta: frumoasa
si
binevoitoare în aceeasi masura, era pe cât de buna, pe atât de fermecatoare. Cum la botez nasa
ei fusese Zâna Puternica, surorile ei Portocalia si Roscata o invidiau, caci ele nu avusesera zâne
drept nase.

(Contesa de Segur, Povestea printesei Rozeta)

Câte fete aveau regele si regina?

a. una; b. doua; c. trei; d. patru.
Cea mai mica dintre printese se numea:

a. Roza; b. Puternica; c. Roscata; d. Rozeta.
Portocalia si Roscata nu erau:

a. destepte; b. bune; c. frumoase; d. gemene.
Încercuieste ce nu se potriveste:

a. Rozeta era frumoasa.
b. Rozeta era binevoitoare.
c. Rozeta era rea.
d. Rozeta era buna.
Textul este format din … enunturi.

a. cinci; b. patru; c. .ase; d. trei.
În primele trei enunturi sunt … cuvinte care contin grupurile de litere ge, gi. Subliniaza-le!

a. .ase; b. cinci; c.patru; d. trei.
Cuvântul cu înteles asemanator pentru mezina este:

a. mare; b. mijlocie; c. mica; d. benzina.
1
ComPer – Comunicare, Etapa a II-a 2012-2013, Clasa I


FUNDATIA PENTRU STIINTE SI ARTE PARALELA 45 FUNDATIA PENTRU STIINTE SI ARTE PARALELA 45
Descopera cuvântul nealintat!

a. nasica; b. zâna; c. feti.a; d. ani.ori.
Cuvântul cu sens opus pentru frumoase este:
a. dragu.e; b. urâte; c. destepte; d. binevoitoare.
10.
8.9.
Cu ajutorul silabelor ca, me, toa, fer, re se poate alcatui cuvântul:
a. fermecata; b. trecatoare; c. fermecator; d. fermecatoare.
II. CONSOLIDARE
11. Descopera propozitia în care cuvântul dar are alt înteles decât cel din text!
a. Vine, dar va sta putin.
b. Ce dar minunat am primit!
c. Erau cuminti, dar nu-i invidiau colegii.
d. A desenat, dar nu a respectat tema.
12. Cuvântul avusesera este format din … silabe.
a. patru; b. cinci; c. sase; d. sapte.
13. Ultimul cuvânt din al treilea enunt este:
a. gemene; b. fermecatoare; c. regina; d. nase.
14. Delimiteaza cuvintele din propozitia:
RegelesireginaleîndrageaufoartemultpePortocaliasiRoscata.

Ai gasit ... cuvinte.

a. zece; b. unsprezece; c. noua; d. opt.
15. Cuvintele frumoase, destepte, zânele, fetele au în comun (seamana prin):
a. numarul de silabe si litera finala;
b. litera initiala
si numarul de silabe;
c. litera finala
si litera initiala;
d. numarul de silabe si numarul de litere.
III. STANDARD
16. În cuvântul parintii litera care se repeta de cele mai multe ori este:
a. i; b. n; c. p; d. ..
17. Ce cuvânt nu se potriveste în sirul: Portocalia, Roscata, regina, Rozeta?
a. Roscata; b. regina; c. Rozeta; d. Portocalia.
18. Nasa Rozetei se numea:
a. Zâna; b. Puternica; c. Zâna Puternica; d. Nasa.

ComPer – Comunicare, Etapa a II-a 2012-2013, Clasa I

2

FUNDATIA PENTRU STIINTE SI ARTE PARALELA 45 FUNDATIA PENTRU STIINTE SI ARTE PARALELA 45
IV. EXCELEN.A
19. Enuntul incorect, scris cu termenii: o data, odata este:
1. Am cântat doar o data pe scena.
2. 24 Ianuarie este o data importanta.
3. În acest satuc a trait odata un mare scriitor.
4. Am sarit coarda numai odata.
a. 4; b. 3; c. 2; d. 1.
20. Citeste cu atentie enunturile:
1. Am luat acuarelele surorii mele.
2. Ghiozdanul sorei mele nu este încapator?
3. Halatul surorii medicale este de un alb imaculat.
4. Sorei mele îi curg lacrimi de ciuda.
Care este scris fara greseli? (vezi formele: surorii, sorei)
a. 1; b. 2; c. 3; d. 4.
ComPer – Comunicare, Etapa a II-a 2012-2013, Clasa I

1C 2D 3B 4C 5A 6A 7C 8B 9B 10D 11B 12B 13C 14B 15A 16A 17B 18C 19A 20A